Výroba vína

Výroba vína
Více informací

Výroba vína ve Vinařství V & M Zborovský

Výrobě vína se věnujeme od roku 2001. Víno vyrábíme citlivým postupem. Vždy bereme ohled na stav a zralost hroznů. Hrozny šetrně zpracováváme a pečlivě zvažujeme každý výrobní postup. využíváme metodu řízeného kvašení a snižujeme teplotu kvasícího moštu pod 18° C. Nízké teploty při řízeném kvašení uchovávají ve víně příjemnou ovocitou i květnatou vůni, svěžest a harmonii. Vína poté zrají určenou dobu v nerezových nádobách. Některá červená vína dále leží několik měsíců v dřevěných sudech. U všech červených vín je u nás samozřejmé biologické odbourání kyseliny jablečné (malolaktická fermentace). Aby došlo ke snížení této kyseliny pomocí bakterií, je nutné při tomto procesu udržovat teplotu vína nad 15° C a téměř nepoužívat síru. Některým nejkvalitnějším, především červeným vínům, umožňujeme získat širší rozměry v dubových sudech. Komplexním přístupem si jednotlivá vína utvářejí osobitý charakter. Vína lahvujeme bez použití chemických přípravků.

  • Dlouhá E6/2
  • Velké Pavlovice
  • 691 06
  • Sídlíme ve Velkých Pavlovicích v centru přímo u kostela.
  • mapa

Otevírací doba

  • Po 8:0020:00
  • Út 8:0020:00
  • St 8:0020:00
  • Čt 8:0020:00
  • 8:0022:00
  • So 8:0022:00
  • Ne 8:0020:00
  • Máme právě otevřeno

Napište nám

Povinná pole

Vyplněním formuláře souhlasím se zpracováním osobních údajů za účelem zodpovězení mého dotazu.
Všechny sekce
Zavřít

Přihlášení

nebo
zapomenuté heslo