Výroba vína
Výroba vína ve Vinařství V & M Zborovský
Výrobě vína se věnujeme od roku 2001. Víno vyrábíme citlivým postupem. Vždy bereme ohled na stav a zralost hroznů. Hrozny šetrně zpracováváme a pečlivě zvažujeme každý výrobní postup. využíváme metodu řízeného kvašení a snižujeme teplotu kvasícího moštu pod 18° C. Nízké teploty při řízeném kvašení uchovávají ve víně příjemnou ovocitou i květnatou vůni, svěžest a harmonii. Vína poté zrají určenou dobu v nerezových nádobách. Některá červená vína dále leží několik měsíců v dřevěných sudech. U všech červených vín je u nás samozřejmé biologické odbourání kyseliny jablečné (malolaktická fermentace). Aby došlo ke snížení této kyseliny pomocí bakterií, je nutné při tomto procesu udržovat teplotu vína nad 15° C a téměř nepoužívat síru. Některým nejkvalitnějším, především červeným vínům, umožňujeme získat širší rozměry v dubových sudech. Komplexním přístupem si jednotlivá vína utvářejí osobitý charakter. Vína lahvujeme bez použití chemických přípravků.
- web:
- www.zborovsky.cz
- facebook:
- www.facebook.com/vinarstvi-zborovsky
- e-shop:
- www.vinoodpramene.cz
- Dlouhá E6/2
- Velké Pavlovice
- 691 06
- Sídlíme ve Velkých Pavlovicích v centru přímo u kostela.
- mapa
Otevírací doba
- Po 8:00 – 20:00
- Út 8:00 – 20:00
- St 8:00 – 20:00
- Čt 8:00 – 20:00
- Pá 8:00 – 22:00
- So 8:00 – 22:00
- Ne 8:00 – 20:00
-
Máme právě otevřeno
Napište nám
Povinná pole