Hodnocení firmy Energetická kancelář

*
*
*
*
*
49 hodnocení
Arnošt Vendler
10.7.2019
*
*
*
*
*

Dobrý den, nelze sem dát žádná hvězdička. Zasílám níže moji textaci emailu na KTST, kde jsem obdržel akceptaci do hodiny od zaslání. POZOR NA TYTO "ŠMEJDY" Dobrý den, Vážení, v příloze tohoto emailu Vám zasílám Výpověď smlouvy (Objednávky) č.EKOxxxxx . Vzhledem k urychlení celé situace Vás žádám pouze o elektronickou komunikaci odpovědí na můj email: xxxxxx@xxxxx.cz . Jelikož Vaše smlouva (Objednávka) a jednání Vaší společnosti mi nepřijde zcela profesionální, rád bych se předem vyvaroval zdlouhavé komunikace o nárocích na smluvní pokuty. Ve smlouvě (Objednávce) je neplatné ujednání o smluvní pokutě: Podle stanoviska Nejvyššího soudu z roku 2013 platí, že pokud se jedná o tzv. formulářovou smlouvu a pokud jsou v takovéto smlouvě sjednány smluvní pokuty pouze v neprospěch spotřebitele, pak jsou takovéto smluvní pokuty zcela neplatné! Paní xxxxxx xxxxxx nebyla poučena, že přihláška je závazná. Nebyla taktéž poučena o právu odstoupit od smlouvy dle §1820, odst.1, písm.f. a případné sankci z neplnění. Dále smlouva (Objednávka) neobsahuje úřední náležitosti - razítko společnosti a vzhledem k tomu, že smlouva i s podpisem paní Ing. Barbory Turečkové je ke stažení na Vašich internetových stránkách, jedná se pro nás o nevěrohodný tiskopis, kterým by se mohl prokázat kdokoliv. S přihlédnutím k věku spotřebitelky, které je 76 let mi nepřijde Vaše jednání jako korektní, jelikož jste paní xxxxxxxx Vaším jednáním mohli poškodit. Cena elektřiny, kterou nyní paní xxxxxx má je výrazně nižší, než-li Vámi sjednaná cena ve smlouvě s dodavatelem Maxim Energy a u plynu jste sjednali smlouvu na dobu 5 let i přesto, že ve Vaší smlouvě (Objednávce) máte uvedeno následující, cituji z odst.3. : “Na základě Smlouvy (případně smluv) o dodávce energií bude Dodavatel povinen dodávat příslušné energie za ceny nižší než ceny stávajícího dodavatele Objednatele po dobu dvou (2) nebo tří (3) let v návaznosti na ukončení dodávek … “ Z tohoto odst.3. Smlouvy (Objednávky) je jasně patrné porušení obou podmínek, které jste uvedli do své formulářové smlouvy. Porušení vzniklo nedodržením sjednání nižší ceny u elektřiny a nedodržením uvedené doby, na kterou jste měli sjednat smlouvu, tedy místo dvou nebo tří let, jste sjednali smlouvu na dobu 5 let (ještě se jedná o produkt, který nemá pevně stanovenou cenu a tím pádem nemůžete garantovat nižší cenu oproti původnímu dodavateli paní xxxxxxx . Tímto Vás informuji, že podávám Výpověď smlouvy podle § 11a odst. 3 energetického zákona společnostem Maxim Energy, a.s. a General Energy a.s., na což má paní xxxxxxxxx 100% právo. Věřím, že vzhledem ke skutečnostem popsaným výše, vyřídíte mou výpověď smlouvy (objednávky) kladně a bez dalších nutných kroků (např. Mimosoudním sporem řešeným Českou obchodní inspekcí). Přeji Vám příjemný den.

Nahlásit zneužití
Užitečné? ano5 ne0
Marie
10.3.2019
*
*
*
*
*

Dobrý den, chci se také podělit o své zkušenosti s Energetickou kanceláří. Můj otec byl kontaktován pracovníky a požádán o konzultaci ohledně energií. Také podepsal objednávkový formulář s tím, že se jedná o nezávaznou soutěž. Smlouvu posléze odmítl podepsat. Za několik měsíců přišla faktura na úhradu 10 000 Kč.Je mu 74 let, proto jsem ho zastupovala. Napsala jsem na oddělení pohledávek mail, s těmito body:• Ani náznakem jsem nebyl poučen, že přihláška je závazná a nebyl jsem poučen o právu odstoupit od smlouvy dle §1820, odst.1, písm.f. • Nebyl jsem poučen o případné sankci z neplnění. • Přihláška neobsahuje úřední náležitosti, jako je razítko společnosti, je to jen nevěrohodný tiskopis, který je možné si opatřit na vašich stránkách i s podpisem Ing. Barbory Turečkové, čímž se může prokázat kdokoli. • Velmi záporné recenze občanů se zkušenostmi s Vaší společností. • Přihláška podaná mimo obvyklé obchodní prostory. • V objednávce je neplatné ujednání o smluvní pokutě. Jedná se o formulářovou smlouvu, kde dle stanoviska Nejvyššího soudu z r. 2013 platí, že pokud se jedná o tzv. formulářovou smlouvu a pokud jsou v takové smlouvě sjednány smluvní pokuty pouze v neprospěch spotřebitele, pak jsou zcela neplatné. Pevně doufám, že tento můj případ prošetříte a vyřešíte v můj prospěch, jinak se budu muset obrátit i z podnětů ostatních spoluobčanů na Českou obchodní inspekci k prošetření, z důvodu klamání spotřebitele (zákazníka). Ještě téhož dne pohledávku firma stornovala a poslala mi mail o zrušení objednávky. S pozdravem, M. Dočkalová.

Nahlásit zneužití
Užitečné? ano14 ne0
kopretyyna
24.2.2019
*
*
*
*
*

Měla jsem s touto společnosti stejný problém, uzavřela jsem Objednavku, smlouvu jsem už nepodepsala a zaslala jim výpověď z objednávky. Samozřejmě mi společnost vyhrožovala sankcí. Po různých dohadech s nimi a po přečtení různých recenzi jsem se obrátila na ČOI a tam mi sdělili, ať jim podám na jejich webových stránkách Navrh na mimosoudní spor. Nestalo mě to nic (jen teda poštovné par korun) a po cca měsíci mě ČOI informovala, že můj Navrh na ukončení smlouvy firma KTST akceptuje a ze je tedy smlouva ukončena bez nároku na pokutu. Udělejte to tak všichni :)

Nahlásit zneužití
Užitečné? ano5 ne0
Dana
8.2.2019
*
*
*
*
*

Jsou to obyčejní šmejdi. Radši zaplaťte 1000kč právníkovi ať vám pomůže sepsat výpověď z jejich smlouvy(která je stejně neplatná z důvodu porušení energetického zákona) a budete mít klid. !Rozhodně jim nic neplaťte!

Nahlásit zneužití
Užitečné? ano8 ne0
ilona.vamberska
10.12.2018
*
*
*
*
*

Pokud to někomu pomůže: odkaz na reportáž Črné ovce https://www.ceskatelevize.cz/porady/1097429889-cerne-ovce/218452801081010/0/60768-energeticka-kancelar/ Žádné pokuty neplaťte, nemají na to nárok. Tchán podepsal objednávku, ale nemohl ani přejít ke konkurenci, neboť měl s EONem smlouvu na dobu určitou, takže smlouva s General Energy byla zrušena a EK mu poslala fakturu na 5000,- Kč za nedodržení podmínek jejich objednávky. V objednávce (smlouvě s EK), je ale NEPLATNÉ ujednání o smluvní pokutě. NEMAJÍ právo na úhradu smluvní pokuty, neboť se jedná o formulářovou smlouvu, tedy o smlouvu, kdy druhá smluvní strana = zákazník nemá šanci docílit ve smlouvě žádné změny. Podle stanoviska Nejvyššího soudu již z roku 2013 platí, že pokud se jedná o tzv. formulářovou smlouvu a pokud jsou v takovéto smlouvě sjednány smluvní pokuty pouze v neprospěch spotřebitele, pak jsou takovéto smluvní pokuty zcela neplatné! Takže nehraďte, ale žádejte storno faktury s odkazem na výše uvedené...

Nahlásit zneužití
Užitečné? ano12 ne0
Conearic Miroslav
30.11.2018
*
*
*
*
*

Zdravim.Potřeboval bych trochu poradit.Nechal jsem se taky nachytat.Sice jsem jim to podepsal ale jakmile jsem zjistil że to slevněni energii je mizivy tak jsem v 11dni od podepsani smlouvy u Lama Energy kontaktoval stavajociho dodavatele Inoggy,že chci u nich zůstat.druhy den byl u mě jejich dýler a podepsal jsem to zpět u Innogy.Na to mi přišla faktura s pokutou od energetické kanceláře 2500,- že jsem odstopil do 15 dnů odsmlouvy s Lama Energy.což mi příjde absurdní když mám ze zákona 14 dni na odstopeni od smlouvy. Kontaktoval jsem Innogy a ti mi oznamily že z jejich strany proběhlo vše v pořádku a že šlo o soutěž a tzv.je to nezajima.potřeboval bych vědět jestli energetická kancelář má na těch 2500,- nárok...uvítal bych případnou právní pomoc proti těmto šmejdům.děkuji

Nahlásit zneužití
Užitečné? ano1 ne0
J N
27.11.2018
*
*
*
*
*

Kdesi sehnali moje číslo s tím, že jsem v roce 2013 využil jejich služby, což je nesmysl. Tváří se jako zaměstnanci z firmy u které máte sjednané dodávky energií, ptají se na vaše zkušenosti s podomními prodejci a nutí vás podepsat s nimi smlouvu s tím, že vám zajistí slevu. Podle zkušeností ostatních si pak účtují nesmyslné pokuty. Mě kontatktovali z čísla 723 071 130.

Nahlásit zneužití
Užitečné? ano1 ne0
15.11.2018
*
*
*
*
*

Mě kontaktovaly pouze po telefonu a když jsem jim nedodal papíry od stávajícího dodavatele tak po mě chtějí pokutu 2500kč.Na základě doporučení sem zažádal o přepis odběratele tak doufám že to pomůže.

Nahlásit zneužití
Užitečné? ano1 ne1
jirka.v360
24.8.2018
*
*
*
*
*

Návod pro ty, kteří podepsali OBJEDNÁVKU. Je potřeba odběrné místo přehlásit u vašeho současného dodavatele na manželku, manžela, přítelkyni, prostě na jinou osobu. Tím už nebude odběrné místo na vás, a tudíž nemůžete změnit dodavatele. Toto ve smlouvách, přesněji řečeno v objednávkách, nemají ošetřeno. Až znova zavolají, tak jim řeknete, že odběrné místo už nevlastníte z nějakého důvodu... Hlavně nic neplaťte!!! Přeji hodně štěstí.

Nahlásit zneužití
Užitečné? ano7 ne0
podvedený zákazník
15.8.2018
*
*
*
*
*

Šmejdi a nic jiného! Podomním prodáváním podstrkují smlouvy k prodeji. Nás obelhali také (ten jejich pikolík nám lhal, že jsou nástupnickou firmou jiné firmy, u které jsme již byli a měli s nimi dobrou zkušenost) a domluvit se s nimi o ukončení smlouvy bez pokuty není možné. Ještě člověka zesměšňují a urážejí. Parchanti jsou to ! Podávám stížnost na ERÚ a ČOI.

Nahlásit zneužití
Užitečné? ano3 ne0
Přidat hodnocení
  • Masarykovo náměstí 52/33
  • Ostrava - Moravská Ostrava
  • 702 00
  • mapa
Všechny sekce
Zavřít

Přihlášení

nebo
zapomenuté heslo