EKO-KOM – Autorizovaná obalová společnost

Zajišťuje provoz systému třídění a recyklace obalových odpadů

Naše společnost byla založena v roce 1997 průmyslovými podniky vyrábějícími balené zboží. Od té doby je naším primárním úkolem zajištění plnění povinnosti zpětného odběru a recyklace odpadu z obalů. Věnujeme se i propagaci třídění a recyklace ve společnosti pomocí osvětových a vzdělávacích projektů.

  • Na Pankráci 1685/17
  • Praha 4 - Nusle
  • 140 00
  • GPS souřadnice: 50°3'42"N, 14°25'35"E
  • mapa

Kontaktní osoby

Hodnocení

*
*
*
*
*
0 hodnocení
Ohodnotit

Více informací

Jak se stát klientem                  Pro veřejnost                    Čtvrtletní výkazy

Jak třídit odpady

Víte vše o třídění odpadů? Víte co se děje s roztříděným papírem, plasty a dalším odpadem? Podívejte se na portál www.jaktridit.cz, kde najdete všechny informace. Podívejte se i na zajímavosti a naše rady a tipy.

Systém třídění a recyklace odpadů

Základním úkolem naší společnosti je spolehlivé zajištění naplnění povinnosti zpětného odběru a využití obalových odpadů. Tato povinnost se týká nejen firem, které obalové materiály plní, ale také distributorů baleného zboží a obchodníků. Všem zmíněným subjektům díky smlouvě o sdruženém plnění nabízíme evidenci, sběr a recyklaci odpadů. Rovněž poskytujeme poradenské služby. V rámci zajištění sběru a třídění obalových odpadů spolupracujeme s většinou měst a obcí v ČR. Neboť i těch se týká povinnost zajištění tříděného sběru a recyklace KO.

Náš systém spolupráce průmyslových subjektů a měst zajišťuje sběr, třídění a recyklaci obalového odpadu na evropské úrovni. Odpad z použitých obalů má spotřebitel možnost pohodlně vytřídit. Následně je odvezen sběrovou technikou a důkladně dotříděn, aby mohl být znovu využit jako druhotná surovina pro výrobu. Systém EKO-KOM patří k nejefektivnějším a zároveň nejúspornějším v celé Evropské unii.

Komunikace s veřejností a sběrná síť

Abychom takového výsledku dosáhli, bylo nutné přesvědčit o potřebě třídění a recyklace odpadu také koncové spotřebitele. Proto naše společnost realizuje dlouhodobé vzdělávací a osvětové programy. Díky komunikaci se širokou veřejností a prověřenou sběrnou sítí se nám daří přesvědčit již tři čtvrtiny spotřebitelů o nutnosti třídění odpadu. Chcete-li se pobavit, poslouchat hudbu, zasoutěžit si a zároveň se dozvědět zajímavosti ze světa recyklace, rozhodně navštivte www.samosebou.cz.

Sběrná síť barevných kontejnerů aktuálně představuje přes 838 tisíc kontejnerů na tříděný sběr plastů, papíru, skla, nápojových kartonů a v menší míře i kovů. Pro větší efektivitu je síť doplněna pytlovým sběrem a spoluprací se sběrnými dvory.

Napište nám

Povinná pole

Vyplněním formuláře souhlasím se zpracováním osobních údajů za účelem zodpovězení mého dotazu.
Zavřít

Přihlášení

nebo
zapomenuté heslo